Telemedicina este un serviciu de consultație la distanță, care poate fi accesat de pacienți, cu rezultate foarte bune, în foarte multe specialități medicale, dar și în psihologie.
Studiul comportamentului uman şi a metodelor terapeutice de intervenţie asupra psihicului uman reprezintă baza psihologiei. Prin tehnici specifice, care se pot aplica și în telemedicină, psihologul consiliază adulți și copii, ghidându-i cu grijă și atenție. Stresul, depresia, anxietatea, problemele de relaționare, dificultățile de învățare, tulburările de dispoziție sunt doar câteva dintre problemele care pot fi abordate cu succes împreună cu psihologul în cadrul ședințelor de consiliere prin telemedicină.
Tehnicile cel mai des folosite sunt psihoterapia şi consilierea psihologică care se bazează pe dialog, comunicare şi construirea de relaţii experienţiale.
Evoluția răspândirii coronavirusului a modificat în mare măsură stilul de viață al tuturor. Îngrijorarea, incertitudinea și schimbările frecvente ne însoțesc în această perioadă. Teama și panica necesită o atenție deosebită în prezent, oamenii pot dezvolta comportamente de blocaj puternic în viața de zi cu zi, astfel că ajutorul specializat în psihologie poate fi un agent important de schimbare și de adaptare benefică.
Este confirmat faptul că evenimentele și situațiile cu impact stresant, precum cea pe care o traversăm acum, pot afecta imunitatea obișnuită a organismului precum și capacitatea de recuperare și de reglare a acestuia.
Mecanismele psihologice prin intermediul cărora oamenii aleg să reacționeze în fața situațiilor cu potențial stresant au la bază alegerea fiecăruia dintre noi de a privi lucrurile în manieră rațională sau irațională, avem opțiunea unui răspuns sănătos sau nesănătos din punct de vedere psihologic, această opțiune personală a fiecăruia ține de istoria personală, privită din punct de vedere medical, psihologic, relațional precum și raportat la etapa de dezvoltare a fiecăruia.
Astfel că partea de consiliere psihologică poate modela tipul de răspuns situațional, motivația de a lupta cu factorul stresant precum și dezvoltarea capacității de a tolera frustrarea generată de aceste condiții de viață.
Este de o mare importanță în această perioadă ca oamenii să reacționeze cu flexibilitate, fiind necesar ca noi toți să înțelegem că problema există, s-a instalat în mediul nostru de viață și este necesar să ne adaptăm cu toate resursele noastre.
În cazul persoanelor cu sensibilități de natură psiho-emoțională, simptomele de depresie și anxietate riscă să fie accentuate în această perioadă. Din acest motiv, realizarea serviciilor de consiliere psihologică prin intermediul telemedicinei poate să fie de un mare ajutor în situația declanșată de coronavirus.
Mai multe informații despre serviciul de telemedicină Arcadia sunt disponibile aici: https://www.arcadiamedical.ro/arcadialine. Pentru programări, aveți la dispoziție numărul de Call Center 0232 920.
Powered by Froala Editor