(sau medicină la distanță) înseamnă, pe scurt, oferirea de servicii medicale specializate prin intermediul unor tehnologii de comunicare precum telefonie și internet.
Multe dintre patologiile alergice pot fi evaluate prin intermediul unei consultații la distanță:
- patologiile cronice, ce au deja stabilite un diagnostic și o schemă terapeutic, ce necesită ajustare la diferite intervale de timp sau chiar modificarea/înlocuirea unor medicamente;
- patologiile acute, ce necesită stabilirea unui diagnostic, recomandarea unor investigații și a unui tratament de specialitate adecvat fiecărei condiții in parte.
Cele mai frecvente tipuri de alergii sunt alergiile respiratorii, alergiile cutanate și alergiile alimentare. Pentru oricare dintre aceste tipuri de probleme este indicată consultația alergologică. Medicul poate recomanda, ulterior, și alte investigații medicale de specialitate, dacă este cazul.
Alergiile respiratorii sau inhalatorii (rinite, rinosinuzite, astm bronșic alergic) sunt cele mai întâlnite, afectând un număr din ce în ce mai mare de indivizi, din cauza prezenței permanente în mediul exterior, a factorilor declanșatori.
Afecțiunile cutanate cel mai des întâlnite în această perioadă, sunt cele de tipul eczemelor, dermatitelor de contact alergice/iritative în special localizate la nivelul mâinilor prin spălarea frecventă și utilizarea de substanțe dezinfectante.
Alergiile alimentare concretizate mai frecvent în această perioadă se reflectă în mod special prin modificarea stilului de viață, modificarea regimului alimentar și lipsa activităților fizice susținute.
Indiferent de tipul de alergie cu are vă confruntați, consultația de specialitate este recomandată. Astfel, în urma consultații la distanță, prin telemedicină, medical alergolog vă poate recomanda sau nu o vizită medicală în cadrul cabinetului, în funcție de gravitatea și complexitatea afecțiunii.
Serviciul de telemedicină Arcadia poate fi accesat în urma unei programări la 0232 920.
Powered by Froala Editor