Aerul rece și uscat din timpul iernii poate produce mâncărimi, roșeață și iritații la nivelul pielii. Vremea nefavorabilă poate duce la crăparea buzelor, la strângerea porilor și la reducerea circulației sangvine accentuând uscarea tegumentului și favorizând apariția aspectului tern al tegumentului. În ciuda acestui fapt, totuși iarna este o perioadă propice pentru realizarea unor proceduri dermatocosmetice deoarece expunerea la soare este mai scăzută, iar recuperarea se realizează mai ușor.
Procedurile care se realizează iarna sunt :
1. Peelingurile chimice
Ele sunt vedeta iernii, realizându-se aproape exclusiv în această perioadă. Procedeul constă în aplicarea de substanțe (acid salicilic, acid glicolic, acid tricloracetic etc.) cu rolul de a exfolia straturile superficiale ale pielii, cu efect important asupra aspectului cicatricilor acneice, hiperpigmentațiilor, ridurilor superficiale.
2. Microdermabraziunea
Acest procedeu are rolul de a îndepărta celulele din stratul superficial al pielii. El se pretează pentru toate tipurile de ten având un efect de luminozitate și de întinerire a pielii.
Un tratament deosebit ce combină microdermabraziunea, cremele, mezoterapia virtuală și masajul facial într-un concept unic este reprezentat de Oxy-Geneo, care are rolul de curățare și exfoliere a tegumentului, oxigenarea naturală din interior, realizând în același timp și o infuzie de nutrienți activi în derm. Este o metodă blândă care reușește într-un timp scurt să hrănească pielea și să o facă mai strălucitoare.
3. Microneedlingul
Este un procedeu dermatocosmetic în vogă, care are numeroase beneficii pentru piele: îmbunătățește aspectul cicatricilor, ameliorează petele feței, corectează ridurile superficiale fiind indicat în numeroase afecțiuni ale pielii. Cu ajutorul unui dispozitiv cu microace se favorizează pătrunderea unor substanțe cu hidratant, depigmentant stimulându-se sinteza de colagen și îmbunătățirea texturii pielii. Acest procedeu se poate realiza singur sau împreună cu peelingul sau mezoterapia injectabilă, crescându-se astfel eficacitatea tratamentului. Recuperarea este ușoară, procedeul fiind minim invaziv.
4. Tratamentele cu laser și lumină intens pulsată
Ca și peelingurile, aceste proceduri se realizează cu predilecție iarna deoarece expunerea la soare după aceste proceduri are efecte adverse importante. Fie că utilizăm laserul pentru epilare, pentru tratarea dilatațiilor venoase, pentru roșeața difuză, pete sau în scop de rejuvenare facială, aceste procedee se efectuează doar în perioada rece, perioada propice pentru o recuperare ușoară.
5. Radiofrecvența fracționată
Aceasta este un procedeu ce realizează o distrucție termică controlată a pielii cu ajutorul undelor radio, iar efectul de încălzire al țesuturilor restante determină o contracție a fibrelor de colagen și stimularea apariției altor fibre noi. Astfel, pielea tratată va fi împrospătată și întinerită, luminoasă și întinsă, fără cicatrici și pori dilatați.
Alături de aceste proceduri care se realizează în anotimpul rece, se recomandă de asemenea și efectuarea unor proceduri dermatocosmetice cu rol de a crește hidratarea pielii, de a combate efectul tern al pielii și ridurile.
Oxigenarea hiperbară (Intraceutical) este un tratament bazat pe tehnologia oxigenării hiperbarice și pe infuzia în profunzime a serurilor special create. Sistemul Intraceuticals se adresează cauzei apariției ridurilor și degradării pielii cauzate de îmbătrânire. Se introduc, cu ajutorul unui flux continuu de oxigen, seruri cu molecule transportatoare ce utilizează ingrediente specifice, ceea ce favorizează hidratarea superioară a tegumentului, stimularea sintezei de colagen și elastină, acesta arătând mai proaspăt, cu riduri superficiale reduse. Se utilizează cu rol antiaging, de ameliorare a petelor cutanate, pentru îmbunătățirea aspectului pielii cu acnee.
6. Toxina botulinică
Are rolul de blocare a impulsurilor nervoase la nivelul mușchiului injectat ceea ce va determina reducerea activității musculare (paralizia controlată), și implicit dispariția ridurilor de expresie. Zonele tratate sunt: fruntea, ridurile intersprâncenare, zona colțurilor ochilor, fața anterioară a gâtului. Se va îmbunătăți aspectul ridurilor de expresie pentru o perioadă de aproximativ 3-4 luni. Pentru menținerea efectului este indicată reinjectarea.
7. Fillere cu acid hialuronic (lifting nonchirurgical)
Prin procedee minim invazive, introducerea acidului hialuronic are rolul de a restaura volumul facial, de a îmbunătăți aspectul ridurilor, de a hidrata tegumentul, conferindu-i acestuia suplețe și aspect întinerit.
8. Mezoterapia injectabilă
Presupune injectarea intraepidermică a unui cocktail de vitamine, minerale, substanțe antioxidante cu rolul de a îmbunătăți textura tegumentului, de a șterge ridurile superficiale, fața căpătând un aspect odihnit și hidratat. Se utilizează pentru rejuvenarea feței, decolteului, gâtului și mâinilor.
9. Biostimularea celulelor dermice prin injectarea cu propria plasmă (PRP) îmbogățită cu trombocite determină stimularea și regenerarea tegumentului și țesutului hipodermic afectate prin stimularea producerii de noi celule.
P.R.P. (Plateted Rich Plasma) este plasmă sanguină ce a fost îmbogățită cu trombocite ce conține și eliberează diverși factori de creștere și citokine și determină regenerarea și rejuvenarea tisulară. Este un tratament non alergic și fără risc de afecțiuni transmisibile. Este un procedeu minim invaziv, nedureros, cu recuperare rapidă.
Am încercat să facem o prezentare succintă a procedeelor dermatocosmetice care pot fi efectuate iarna pentru a ne păstra un ten luminos, cu riduri cât mai puține și care să ne facă să ne simțim bine în pielea noastră.
Toate procedeele se realizează în Centrul de Dermatologie și Estetică Medicală Arcadia, de către medicii dermatologi care vor stabili împreună cu pacienții cele mai indicate procedee pentru aceștia. Pentru programări, aveți la dispoziție numărul 0232.920 – Call Center Arcadia.
Powered by Froala Editor